Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ∆ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ∆ΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ∆ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 

∆ΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (∆ΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, ∆/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ & ∆/ΝΣΗ Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ, ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ)

     Ο ∆ήµος Πατρέων είναι από τους πολυπληθέστερους της Ελλάδας. Ο τρίτος σε πληθυσµό ∆ήµος της χώρας. Όπως είναι αναµενόµενο, µε βάση την τωρινή οικονοµική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, οι πολίτες του ∆ήµου µας αντιµετωπίζουν µεγάλα κοινωνικοοικονοµικά προβλήµατα (υψηλά ποσοστά ανεργίας, φτώχειας και περιθωριοποίησης κοινωνικών οµάδων). 
    Με δεδοµένα τα παραπάνω έχει δηµιουργηθεί ένα ∆ίκτυο Συνεργασίας όπου συµµετέχει ο ∆ήµος Πατρέων και συγκεκριµένα η Αντιδηµαρχία Παιδείας, η Αντιδηµαρχία Εθελοντισµού, το Πανεπιστήµιο, οι ∆ιευθύνσεις Εκπαίδευσης Νοµού Αχαΐας και η ΕΛΜΕ. Έχει οργανωθεί ένα δίκτυο εθελοντών µε απώτερο σκοπό τη µαθησιακή στήριξη µαθητών Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας εκπαίδευσης.
     Με βάση τα παραπάνω οργανώνονται τµήµατα µαθησιακής στήριξης για µαθητές ∆ηµοτικού, Γυµνασίου και Λυκείου τα οποία θα λειτουργούν σε δηµόσια διδακτήρια του ∆ήµου Πατρέων, µετά το πέρας των µαθηµάτων του σχολείου, καθηµερινά.  
Θα διδάσκονται το µάθηµα της γλώσσας και των µαθηµατικών για τα παιδιά του ∆ηµοτικού και τα µαθήµατα της ελληνικής γλώσσας, αρχαίων,  µαθηµατικών, φυσικής και χηµείας για τα παιδιά του Γυµνασίου και Λυκείου.
∆ικαίωµα συµµετοχής έχουν οι φοιτούντες µαθητές στα σχολεία του ∆ήµου Πατρέων κατά το τρέχον σχολικό έτος...............................................................

Οι αιτήσεις µαζί µε τα σχετικά δικαιολογητικά  θα κατατίθενται  στο Τµήµα Εθελοντισµού & Πολιτικής Ισότητας, Πλατεία Γεωργίου, Μέγαρο Λόγου & Τέχνης  όροφος µέχρι και τη ∆ευτέρα 18 Νοεµβρίου 2013. 
Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση και η αίτηση συμμετοχής


Ευχαριστούμε τους δασκάλους του σχολείου μας για την ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου